معرفی پروژه
با افزایش برداشت بیرویهی آب از دشتها و نیاز به ایجاد منابع آبی پایدار، اولویت کشورها در تأمین آب از منابع غیرمتعارف است. در شرایط کنونی و به دلایل تغییر اقلیم و استمرار پدیدهی خشکسالی، ما بیش از گذشته نیازمند تأمین آب به روشهای نوین همچون استفاده از فناوری آب شیرینکنها هستیم. مجتمع آب شیرینکن خلیج فارس دویست میلیون لیتر آب شیرین در شبانهروز تولید نموده و بخش اصلی آب تولیدی از طریق یک خط لوله به طول 800 کیلومتر به مجتمعهای صنعتی واقع در استانهای مرکزی ایران منتقل شده و بخش دیگری از آن نیز جهت شرب استان هرمزگان استفاده میگردد. با آغاز بهره برداری از این مجتمع، سالانه بیش از 70 میلیون متر مکعب آب شیرین به آبهای کشور افزوده شد.
با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران که در منطقه ای نیمه خشک و کم آب قرار دارد و در کنار پیشرفت همسایگان سواحل جنوبی خلیج فارس و دریای عمان و سایر کشورهای ثروتمند منطقه در تبدیل آبهای شور دریاها به آب شیرین، اهمیت و ضرورت تأمین آب مورد نیاز توسعه و ارتقاء سطح زندگی افراد در جوامع انسانی مناطق جنوبی و مرکزی کشور و دستیابی کشور به مراحل پیشرفته تر، توسعه اقتصادی را برجسته تر می سازد.
آب و هوای گرم و خشک ناحیه مرکزی و جنوب شرقی ایران و همچنین ضرورت توسعه صنایع معدنی در این مناطق و بحران آب در کشور، سرمایه گذاری مشترکی جهت تولید آب شیرین از آب دریا به منظور مصارف صنعتی و شرب انجام شده است و بر اساس همین طرح، آب شیرین تولید شده توسط شرکت سازه سازان، توسط خط لوله ای به طول 800 کیلومتر، به استانهای کرمان و یزد انتقال داده می شود.
مطابق اهداف کلان برنامه توسعهای مذکور، توسعه در سه فاز برنامهریزی شده که در فاز نخست، ضمن احداث تأسیسات آبگیر و دفع پساب و سایر تأسیسات عمومی طرح، واحدهای پیشتصفیه و نمکزدایی به روش اسمز معکوس به ظرفیت تولید 400,000 متر مکعب در شبانه روز آب شیرین احداث خواهد گردید.
در همین راستا شرکت مهندسی توسعه آب آسیا از ابتدای سال 1393، طی برگزاری فرآیند فراخوان عمومی نسبت به دعوت از سرمایه گذاران ذیصلاح جهت تامین مالی، مطالعات، طراحی، تدارکات، اجرا، بهرهبرداری و مالکیت کارخانههای آب شیرین کن (در نظر گرفته شده برای فاز نخست طرح تا ظرفیت 400,000 متر مکعب در شبانه روز) به روش “ساخت، مالکیت، بهرهبرداری” ( B.O.O ) اقدام نمود. با توجه به ماهیت و ویژگی های طرح، فرآیند برگزاری فراخوان، شامل ارزیابی و تایید گروههای واجد صلاحیت سرایهگذاری و تهیه و تسلیم پیشنهادات “فنی، مالی” ایشان و در نهایت ارزیابی پیشنهادات و اعلام نتایج پذیرش پیشنهادات حدود یک سال به طول انجامید; شرکت سازه سازان پس از اعلام آمادگی و شرکت در فراخوان مذکور، نسبت به تهیه و ارائه پیشنهاد فنی و مالی خود اقدام نمود که پس از انجام ارزیابیها توسط سرمایهپذیر، شرکت مهندسی توسعه آب آسیا، توسعه کارخانه نمک زدایی با ظرفیت تولید 200,000 مترمکعب در شبانه روز توسط شرکت سازه سازان، منتخب و در تاریخ دوم خرداد 1394، به این شرکت رسما ابلاغ گردید.
اهداف پروژه
احداث کارخانه نمکزدایی آب دریا و تأسیسات آبشیرینکن به روش اسمز معکوس RO و به ظرفیت 200,000 متر مکعب در شبانه روز.
تأمین آب شرب و صنعتی در استانهای هرمزگان، کرمان و یزد به ویژه تأمین آب مورد نیاز واحدهای بزرگ در بخشهای صنایع و معادن و افزایش رونق اقتصادی.
موقعیت مکانی
استان هرمزگان، شهرستان بندرعباس، شهرک صنعتی،